header

Orthomoleculair therapie

Wat is Orthomoleculaire Therapie?

Het woord orthomoleculair is samengesteld uit: 'Orthos'= goed en 'Moleculair':= m.b.t. de moleculen. Orthomoleculaire voeding is erop gericht het lichaam de benodigde voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden te geven, zodat het lichaam optimaal kan functioneren.

Goede voeding is één van de belangrijkste voorwaarden voor een goede gezondheid. Toch kunnen er ook als u verantwoord eet allerlei tekorten ontstaan door bijv. stress, bestrijdingsmiddelen,leefstijl of overerving.

Zoals de grondlegger voor de orthomoleculaire geneeskunde ontdekte, zijn dergelijke tekorten en disbalansen de oorzaak van allerlei gezondheidsklachten en ziektes. Door tekorten aan te vullen en de onbalans op te heffen wordt de zelfgenezing van het lichaam gestimuleerd.

Dat in het kort is waar orthomoleculaire geneeskunde voor staat. Tal van klachten zijn te voorkomen en te genezen door eenvoudig uw voedingspatroon aan te passen, aangevuld met supplementen zoals vitamines,mineralen, antioxidanten en andere lichaamseigen stoffen.

Foto's